Следвайте Гласове в ТелеграмВсеки момент корабът Верила, на който бяха намерени

...
Следвайте Гласове в ТелеграмВсеки момент корабът Верила, на който бяха намерени
Коментари Харесай

Домусчиев: По цял свят редовно се превозват наркотици без знанието на собственика. Всеки момент „Верила ще бъде освободен

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Всеки миг корабът „ Верила ", на който бяха открити опиати и е арестуван, ще бъде освободен. Това заяви през днешния ден пред публицисти Кирил Домусчиев, който е мажоритарен притежател на компанията притежател на кораба БМФ.

„ Няма нищо необичайно в това, че без знанието на корабособственика и на управлението на екипажа е изработен опит за транспорт на опиати. По целия свят това се случва постоянно и то с надалеч по-големи компании – престъпният контингент постоянно е търсил връзки с някой член на подобен екипаж, тъй като е ясно, че опиатите се придвижват с кораби. „ Верила " ще бъде освободен, това е повече от ясно и това потвърждава, че БМФ няма нищо общо с този превоз на опиати. Предполагам, че всеки миг ще го освободят ", сподели Домусчиев.

В средата на декември на борда на плаващия под малтийски байрак транспортен съд " Верила ", благосъстоятелност на Параходство „ Български морски флот “ (БМФ) на Кирил и Георги Домусчиеви, митническите управляващи в Ирландия откриха към 500 кг. кокаин на стойност близо 20 млн. евро. Екипажът се състои от 17 български жители и един украинец. 

Пред медиите през днешния ден Домусчиев сподели още, че ще има вътрешна инспекция за случая: " Знам, че оперативното управление на компанията я прави. Ще се спраят със обстановката и отговорните ще бъдат осъдени. Отделно от това ние ще водим каузи за вредите, които са нанесени и които към момента се пресмятат. Материалните вреди са от това, че корабът беше в престой и натрупа загуби и разноски, само че има и морални вреди ".

" Екипажите се сформират след проявление на удостоверение за съдимост, само че ние не можем да бъдем сигурни, че някой не е бил прелъстен от това да изкара нещо в допълнение от някоя престъпна организация. Имаме 33 кораба, този път просто се случи на нас ", разяснява Домусчиев.

Той сподели, че обстановката с пленения от сомалийски пирати транспортен съд на БМФ „ Руен " е надалеч по-неприятна за него. „ Те желаят откуп в пари, само че не мога да дам детайлности, тъй като се водят договаряния. Знаем къде се намира корабът, за жалост военната фрегата наоколо не е посмяла да се намеси поради риск за човешки животи, които са по-ценни от самия транспортен съд ", показа Домусчиев.

Има образуван екип, в който вземат участие и непознати експерти и договарянията са поверени на него. Според Домусчиев обстановката, в която е плавал „ Руен ",  в никакъв случай не е била подценена. По принцип корабите в този регион плават с въоръжена защита и „ Руен " е щял да качи такава защита 12 часа по-късно. В региона, където е станало пленяването  никога до момента не е бил пленяван транспортен съд, защото е прекомерно надалеч от Сомалия, изясни той. 

Домусчиев сподели, че е сбъднат контакт с моряците на борда, никой от тях не е подстрадал, само че договарящите не позволяват да се дават повече детайлности в този миг.

Инфо: " 24 часа "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР